Deputeti Shqipëtar ne republiken e Serbis kërkon perdorimin e lirë te simboleve kombëtare

Deputeti shqipëtar ne republikën e Serbis z.Shaip Kamberi i cili i perfaqëson shqiptarët qe jetojn në Serbi sot ne kuvend gjatë seancave te zhvilluara e vendosi para vetes flamurin kombetar të shqipëtareve dhe bën thirje qe te ket liri te perdorimit te simboleve etnike njejt sikurse kete liri e kan dhe serbet ne republikën Kosovës

Mirpo si kundër replik kryetari i kuvendit te serbis Ivica Daçiç i thot :qe nuk keni te drejt te vendosni simbole te tjerave shtete ne kuvend gjithashtu pohon qe nuk jan pro zbatimit te ketyre te drejtave te perdorimit te simboleve etnike na minoritetet ne territorin e republikës se Serbis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *