Numri i të infektuarve me COVID-19 në tëre botën tejkalon 70 milion-Vula.info

Numri i të infektuarve me virusin korona e tejkalon 70 milion dhe po arrin numrin marramendës prej 71 milion sipas resurseve botërore të cilët bëjn përmbledhjen e numrave të infektuarve në tërë botën.

Në këtë moment, 70.785.244  janë të prekur nga korona virusi, 1.589.732  kanë vdekur ndërsa 49,2 milionë janë shëruar.

Numri i pacientëve të cilët kanë formë më të lehtë të koronavirusit është 19,8 milionë ose 99,5 për qind, ndërsa numri i pacientëve në gjendje serioze është 106.676, ose 0,5 për qind.

Më shumë të infektuar ka në SHBA, më shumë se 16 milionë, pason India me 9,7 milionë dhe Brazili me 6,7 milionë persona të infektuar me Covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *