Test shumë shkurtë i inteligjencës me vetëm 3 pyetje

Testet profesionale dhe kreative të IQ janë shumë të famshme sepse të lejojnë të krahasosh me të tjerët se ku qëndron inteligjenca juaj, shkruan “indy100”.

Kjo aktivizon aftësinë për të zgjedhur një problem më të thjeshtë që mund të duket i vështirë në fillim. Sa më shpejtë që mund ta zgjidhni këtë test, aq më inteligjent jeni.

Ja cilat janë 3 pyetjet:1.Një shkop dhe një top bejsbolli kushtojnë 1.10$. Nëse shkopi kushton 1$ më shumë se topi, sa kushton topi?

2.Nëse duhen pesë makina për të prodhuar pesë produkte brenda 5 minutave, sa kohë do të duhet për 100 makina të prodhojnë 100 produkte?

3.Në një liqe është një copë me zambakë. Çdo ditë copa e mbuluar nga zambakët dyfishohet. Nëse duhet 48 ditë që copa me zambakë të mbuloj të gjithë liqenin, sa ditë duhen për të mbuluar gjysmën e liqenit?

Pergjigjjet më të shpeshta që faktikisht janë të gabuara janë:

1./10$

2./100 min

3./24

Pergjigjjet e sakta:

1./0.05$

2./5 minuta

3./47 ditë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *